Mannasuurimosämpylät

yli 60 min. | Keskitaso

  • Leivät ja sämpylät
Ainekset
5 dl vettä
½ palaa hiivaa
1 rkl siirappia (tai hunajaa)
5 dl Myllärin Luomu Mannasuurimoita
4 dl Myllärin Ruisleipäainesta
Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Taikina on tässä vaiheessa aika löysä, mutta tulee paksummaksi, kun mannasuurimot turpoavat. Peitä taikinan kulho muovilla tai liinalla ja anna levätä noin 1 tunti. Muotoile kohonnut taikina tangoiksi hyvin jauhotetulla pöydällä, leikkaa paloiksi, painele leikkauspinnat mannasuurimoihin, laita väljästi leivinpaperin päälle pellille, peitä muovilla tai liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia. Paisto 240 °C noin 20 minuuttia. Kostuta sämpylät sumutepullolla paiston alussa. Tarjoile sämpylät hunajan kanssa.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.