Luomu Kauralesesämpylät

yli 60 min. | Helppo

  • Leivät ja sämpylät
Ainekset
2 dl Myllärin Luomu Kauraleseitä
8–9 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl sokeria tai siirappia
1 tl suolaa
½ dl rypsiöljyä

 

Valmistusohje

n. 22 kpl

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita kauraleseet nesteeseen ja anna leseiden turvota noin 5 minuuttia. Sekoita taikinaan suola, sokeri ja jauhot vähitellen. Lisää alustamisen loppuvaiheessa rypsiöljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia. Leivo taikinasta sämpylöitä jauhotetulla pöydällä ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia. Kostuta sämpylöiden pinnat vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista kohonneet sämpylät 225 °C:ssa 10-15 min.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.