Ainekset
2 dl | Myllärin Luomu Kauraleseitä |
8–9 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
5 dl | vettä |
50 g | hiivaa |
2 tl | sokeria tai siirappia |
1 tl | suolaa |
½ dl | rypsiöljyä |

Valmistusohje
n. 22 kpl
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita kauraleseet nesteeseen ja anna leseiden turvota noin 5 minuuttia. Sekoita taikinaan suola, sokeri ja jauhot vähitellen. Lisää alustamisen loppuvaiheessa rypsiöljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia. Leivo taikinasta sämpylöitä jauhotetulla pöydällä ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia. Kostuta sämpylöiden pinnat vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista kohonneet sämpylät 225 °C:ssa 10-15 min.