Ainekset
3-4 annosta | |
1 pss | Myllärin Tomaatti Kaura Ateria-aineksia |
(käytä gluteenittomaan versioon Myllärin Kasvis Kaura Ateria-ainesta) | |
6-7 dl | vettä |
400 g | broilerisuikaleita |
soijakastiketta | |
tomaattia | |
avokado | |
kurkkua | |
lime-/sitruunamehua |

Valmistusohje
Myllärin sponsoriurheilija Lotta Kemppinen vinkkaa arkiruokasuosikkinsa. Kokeile!
Mittaa vesi kattilaan ja lisää Kaura Ateria-ainekset. Kuumenna ja anna kiehua n. 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa vettä. Ruskista sillä välin broilerisuikaleet ja mausta soijakastikkeella. Pilko tomaatit, viipaloi avokado ja leikkaa kurkku ohuiksi nauhoiksi juustohöylällä. Kokoa annos lautaselle ja purista vähän lime- tai sitruunamehua tomaattikauran päälle.
Ruoan voi valmistaa myös uunissa: ruskista broilerisuikaleet ja laita ne uunivuokaan. Kaada päälle Tomaatti Kaura Ateria-ainespussin sisältö ja lisää 7 dl vettä. Voit lisätä myös minitomaatteja ja esim. porkkana- tai kesäkurpitsasuikaleita. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes neste on imeytynyt ja kaura on sopivan kypsää. Kypsennystä voi jatkaa pidempäänkin, kunhan varmistat, ettei ruoka pääse kuivumaan, eli nestettä voi lisätä kypsymisen aikana.