Lohivoileipäkakku

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
Ainekset

Ruisvuokaleipä:

4 dl vettä
12,5 g hiivaa
8,5 dl Myllärin Ruisleipäainesta

Hiivavuokaleipä:

2,5 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
15 g voita tai margariinia
6 dl Myllärin Hiivaleipäjauhoja

Täyte:

1 kurkku raastettuna
3 prk ruohosipulituorejuustoa
2 prk kermaviiliä
600 g savulohta
n. 2 dl vettä
kasviksia koristeluun
juustoraastetta
Valmistusohje

Ruisvuokaleipä:
Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää Myllärin Ruisleipäaines ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho tiiviisti liinalla.  Muotoile kohonnut taikina voideltuun vuokaan ja kohota liinan alla 40 minuuttia.  Paista 240 °C noin 40 minuuttia.


Vaalea vuokaleipä:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita jauhot vähitellen joukkoon. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan tai muovin alla 30–40 minuuttia. Leivo pitkä leipä ja nosta se voideltuun leipävuokaan. Kohota leipä kunnolla liinan tai muovin alla. Paista 200–210 °C:ssa noin 25 minuuttia.

Sekoita tuorejuusto ja kermaviili yhteen. Raasta kurkku ja suikaloi lohi. Siivuta vuokaleivät pituussuunnassa ja laita ruisleipäkerros pohjimmaiseksi, kostuta vedellä, levitä juusto-kermaviiliseos, kurkkuraastetta ja lohta. Laita seuraavaksi  vaalea leipäkerros ja tee kuten edellä. Laita yhteensä 5 leipäkerrosta. Kuorruta kakku lopulla juusto-kermaviiliseoksella ja koristele kasviksilla, lohella ja juustoraasteella. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.