Lohikukkoset

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
Ainekset

Taikina:

4,5 dl vettä
12 g hiivaa
8 ½ dl Myllärin Ruisleipäainesta

 

Puurotäyte:

2 dl vettä
1 dl Myllärin Kaura Ateriajyviä
5 dl maitoa
ripaus suolaa
250 g savulohta

 

Voitelu:

2 dl maitoa
50 g voita
Valmistusohje

12 kpl
Aloita valmistamalla täyte: keitä vesi, lisää kaurajyvät ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna hautua hiljalleen kannen alla noin tunnin ajan (lisää tarvittaessa maitoa). Sekoita välillä ja mausta lopuksi suolalla. Anna puuron jäähtyä ja lisää lohi.

Liuota hiiva lämpimään veteen, lisää jauhot ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho ja anna kohota noin 1 tunti. Muotoile taikinasta pötkö ja paloittele 12 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä tai kauli pyöreiksi lättysiksi (halk. n. 8 cm), laita pellille ja anna kohota peitettynä noin 30 min.

Levitä lohi-kaurajyväseos kohonneiden taikinapyörylöiden päälle ja paista kukkoset uunin alatasolla 230 °C noin 20 min.

Kuumenna maito ja sulata siihen voi. Kasta uunista otetut kukkoset maito-voiseokseen.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuvan koko voi olla enintään 10 Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.