Ainekset
Taikina:
4,5 dl | vettä |
12 g | hiivaa |
8 ½ dl | Myllärin Ruisleipäainesta |
Puurotäyte:
2 dl | vettä |
1 dl | Myllärin Kaura Ateriajyviä |
5 dl | maitoa |
ripaus suolaa | |
250 g | savulohta |
Voitelu:
2 dl | maitoa |
50 g | voita |

Valmistusohje
12 kpl
Aloita valmistamalla täyte: keitä vesi, lisää kaurajyvät ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna hautua hiljalleen kannen alla noin tunnin ajan (lisää tarvittaessa maitoa). Sekoita välillä ja mausta lopuksi suolalla. Anna puuron jäähtyä ja lisää lohi.
Liuota hiiva lämpimään veteen, lisää jauhot ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho ja anna kohota noin 1 tunti. Muotoile taikinasta pötkö ja paloittele 12 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä tai kauli pyöreiksi lättysiksi (halk. n. 8 cm), laita pellille ja anna kohota peitettynä noin 30 min.
Levitä lohi-kaurajyväseos kohonneiden taikinapyörylöiden päälle ja paista kukkoset uunin alatasolla 230 °C noin 20 min.
Kuumenna maito ja sulata siihen voi. Kasta uunista otetut kukkoset maito-voiseokseen.