Leipätikut

30-60 min. | Helppo

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Leivät ja sämpylät
Ainekset
4 ½ dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
1 dl Myllärin Luomu 4 Viljanhiutaleita
25 g hiivaa tai 11 g kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 dl vettä
3 rkl ruokaöljyä

 

Valmistusohje

Sekoita vehnäjauhot, 4 viljan hiutaleet, kuivahiiva, sokeri ja suola keskenään. Huom! Mikäli käytät tuorehiivaa, liuota se kädenlämpöiseen veteen ja valmista taikina muuten ohjeen mukaan. Lisää kuiva-aineet kädenlämpöiseen veteen. Lisää ruokaöljy. Sekoita taikinaa voimakkaasti, kunnes se on tasaista ja sitkeää. Peitä kulho esimerkiksi muovikelmulla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia. Leivo taikinasta noin 20 sormenpaksuista, pitkää tankoa. Laita tangot riviin pöydälle ja voitele ne vedellä. Pyörittele tangot siemenissä tai kuivatuissa yrteissä tai ripottele pinnalle sormisuolaa. Asettele tangot uunipellille ja paista 225 °C:ssa 10 minuuttia.

 

 

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.