Ainekset
4 ½ dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
1 dl | Myllärin Luomu 4 Viljanhiutaleita |
25 g | hiivaa tai 11 g kuivahiivaa |
2 tl | sokeria |
1 tl | suolaa |
2 dl | vettä |
3 rkl | ruokaöljyä |

Valmistusohje
Sekoita vehnäjauhot, 4 viljan hiutaleet, kuivahiiva, sokeri ja suola keskenään. Huom! Mikäli käytät tuorehiivaa, liuota se kädenlämpöiseen veteen ja valmista taikina muuten ohjeen mukaan. Lisää kuiva-aineet kädenlämpöiseen veteen. Lisää ruokaöljy. Sekoita taikinaa voimakkaasti, kunnes se on tasaista ja sitkeää. Peitä kulho esimerkiksi muovikelmulla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia. Leivo taikinasta noin 20 sormenpaksuista, pitkää tankoa. Laita tangot riviin pöydälle ja voitele ne vedellä. Pyörittele tangot siemenissä tai kuivatuissa yrteissä tai ripottele pinnalle sormisuolaa. Asettele tangot uunipellille ja paista 225 °C:ssa 10 minuuttia.