Ainekset
3-4 annosta | |
1 | sipuli |
1-2 | valkosipulin kynttä |
n. 100 g | lehtikaalia |
5 dl | Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta |
1 dl | valkoviiniä |
1 l | kasvislientä |
1 dl | parmesaaniraastetta |
n. 20 g | voita |
timjamia |

Valmistusohje
Maukas, kotimaisesta kaurasta valmistettu risottotyyppinen ruoka on saanut nimen kauratto. Myllärin Gluteeniton Kaurarouhe korvaa hyvin riisin erityyppisissä ruuissa. Lehtikaali sisältää kauran tavoin runsaasti kuitua ja proteiinia, joten näistä raaka-aineista syntyy todellista superfoodia.
Lehtikaalikauraton valmistus
Kuullota hienonnettu sipuli, valkosipuli ja lehtikaali öljyssä. Lisää kaurarouhe ja sekoita, kunnes rouhe on öljyyntynyt.
Lisää valkoviini ja 1 dl kasvislientä ja anna kiehua, kunnes neste on haihtunut. Lisää kasvislientä vähitellen ja anna nesteen haihtua välillä.
Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja voi, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Nauti lehtikaalikauratto sellaisenaan tai esim. kala- tai kanaruuan lisäkkeenä.
Onko kaurarouhe uusi tuttavuus? Lue lisää tästä linkistä