Lanttukukko

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Ruoanlaitto
Ainekset

Taikina:

8 dl vettä
25 g hiivaa
16,5 dl Myllärin Ruisleipäainesta
1 dl Myllärin Vehnäjauhoja

Täyte:

800 g porsaan lihaa (kassler)
500 g lanttua
Valmistusohje

Kuori ja viipaloi lanttu, keitä viipaleet vedessä pehmeähköiksi. Viipaloi liha.

Liota hiiva lämpimään (37 °C) veteen, lisää jauhot ja vaivaa taikina pehmeäksi. Peitä taikinakulho ja anna kohota lämpimässä noin 1 tunti. Kaulaa taikinasta muutaman sentin paksuinen pyöreä levy. Levitä possunlihasiivuja keskelle, ripottele suolaa, levitä päälle lanttusiivut. Levitä loput lihat, ripottele suolaa ja päällimmäiseksi loput lanttusiivut.

Käännä taikinan reunat päälle ja tiivistä sauma veden avulla.

Paista ensin 230 °C noin 20 min, kunnes pinta ruskea. Kääri sitten kukko leivinpaperiin (3 kerrosta) ja folioon (3 kerrosta). Paista 125 °C noin 2,5 tuntia.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.