Ainekset
Pizzapohja (4 kpl) | |
10 g | tuorehiivaa |
3 dl | vettä |
2 tl | sokeria |
1 tl | suolaa |
1 rkl | oliiviöljyä |
6 – 7 dl | Myllärin Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa |
1 dl | vehnäjauhoa vaivaamiseen |
Täytteet |
|
200 g | kylmäsavulohta |
1 dl | mascarponejuustoa |
2 dl | pinaattia |
2 dl | juustoraastetta |
1 dl | ranskankermaa |
4 rkl | caviart-merileväkaviaaria |

Valmistusohje
Hiero hiiva kädenlämpöiseen veteen yleiskoneen kulhoon tai isoon leipäkulhoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja oliiviöljy ja puolet jauhoista. Lisää taikinaan loput jauhot ja anna yleiskoneen käydä muutama minuutti. Anna taikinan levätä 5 minuutin ajan ja jatka sen jälkeen vaivaamista pari minuuttia.
Anna taikinan levätä liinan alla 1,5 tunnin ajan. Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan ja kauli osista pyöreitä pizzoja. Lisää täytteet kunkin pohjan päälle ja paista noin 20 minuuttia 225-asteisessa uunissa riippuen uunin tehosta. Kun pohja on kullanruskea ja rapea, pizza on valmis. Nauti heti!
Reseptin laati: Tomi Björck