Ainekset
Nopea pizzapohja grillissä (2 kpl) | |
1 tl | leivinjauhetta |
1/2 tl | suolaa |
1 rkl | oliiviöljyä |
5 – 6 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa |
2 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
1 dl | vehnäjauhoja vaivaamiseen |
Täytteet |
|
200 g | rucolaa |
200 g | voimakasta juustoa, esim. Herkkujuustolan Vilho |
10 | tuoretta herkkusientä |
1 | kukkakaali |
1 | sipuli |
2 rkl | oliiviöljyä |

Valmistusohje
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään yleiskoneella tai käsin kulhossa. Painele taikinamassa tiukaksi taikinaksi. Muotoile taikinasta kaksi pizzapohjaa, joiden halkaisija on noin 15 – 17 cm.
Pilko kukkakaali, herkkusienet ja sipuli, ja asettele molempien pohjien päälle. Lisää päälle raastettu juusto ja revi pinnalle rucolaa. Ripottele lopuksi molempien pizzojen päälle oliiviöljyä. Paista pizzat pizzakiven päällä grillissä. Pizzat ovat valmiit, kun pohja on kullanruskea ja rapea. Nauti heti!
Reseptin laati: Tomi Björck