Tummat palaleivät (g)

yli 60 min. | Helppo

  • Gluteenittomat
  • Leivät ja sämpylät
Ainekset
8 dl vettä
1-2 tl suolaa
25 g tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 pss (500 g) Myllärin Gluteenitonta Tummaa Palaleipäainesta
Lisäksi: Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
Valmistusohje

Sekoita Palaleipäaines, hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen (+42-asteiseen, jos käytät kuivahiivaa). Sekoita taikina hyvin käsin, yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla, kunnes se on tasaista.

Peitä taikina liinalla ja anna sen levätä noin 60 minuuttia.

Kaada taikina gluteenittomilla kaurajauhoilla jauhotetulle pöydälle. Jauhota taikina hyvin ja taputtele noin 1-2 cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä suorakaiteen muotoisia paloja ja siirrä ne pellille. Palat on hyvä pistellä haarukalla. Paista paloja 225-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.

 

Vinkki! Saat leipiin rapean kuoren, jos laitat uunin alaosaan paiston ajaksi vedellä täytetyn, uuninkestävän astian.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.