Ainekset
8 dl | vettä |
1-2 tl | suolaa |
25 g | tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa |
1 pss (500 g) | Myllärin Gluteenitonta Tummaa Palaleipäainesta |
Lisäksi: | Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa |

Valmistusohje
Sekoita Palaleipäaines, hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen (+42-asteiseen, jos käytät kuivahiivaa). Sekoita taikina hyvin käsin, yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla, kunnes se on tasaista.
Peitä taikina liinalla ja anna sen levätä noin 60 minuuttia.
Kaada taikina gluteenittomilla kaurajauhoilla jauhotetulle pöydälle. Jauhota taikina hyvin ja taputtele noin 1-2 cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä suorakaiteen muotoisia paloja ja siirrä ne pellille. Palat on hyvä pistellä haarukalla. Paista paloja 225-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
Vinkki! Saat leipiin rapean kuoren, jos laitat uunin alaosaan paiston ajaksi vedellä täytetyn, uuninkestävän astian.