Ainekset
Taikina:
5 dl | maitoa tai vettä |
50 g | hiivaa |
1 | muna |
1 ½ dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
16 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
150 g | voita |
Täyte: | |
150 g | voita |
1 dl | kaneli-sokeriseosta |

Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Lisää muna ja mausteet. Lisää jauhot vähitellen seokseen hyvin vaivaten ja alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva.
Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitse se noin ½ cm paksuiseksi levyksi. Levitä voi koko levylle, sirottele kaneli-sokeriseosta päälle ja kääri levy rullaksi.
Leikkaa rullasta vinottain paloja ja aseta palaset pellille kapein kohta ylöspäin. Paina huippu sormella matalaksi.
Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia, voitele munalla ja laita pintaan raesokeria tai mantelilastuja.
Paista 225 °C:ssa noin 10 minuuttia.
n. 25 kpl.