Ainekset
2,5 dl | vettä |
25 g | hiivaa |
1 rkl | öljyä |
3 dl | Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja |
ripaus suolaa | |
|
|
Täyte: | |
4 – 6 rkl | punaista pestokastiketta |
3 | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
2 – 3 | aurinkokuivattua tomaattia paloina |
6 – 12 | ilmakuivattua kinkkua viipaleina |
150 g | parmesaanijuustoa tai mozzarellajuustoraastetta |
|
|
Pinnalle: | mustapippuria, rucolaa, parmesaanijuustolastuja |

Valmistusohje
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää öljy ja suola ja alusta joukkoon vehnäjauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla. Jaa se kahteen osaan ja kaulitse osat pyöreiksi pohjiksi ja nosta molemmat leivinpapereiden päälle uunipellille.
Voitele pohjat punaisella pestokastikkeella. Hienonna päälle valkosipulia. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit päälle. Levitä pinnalle ilmakuivattua kinkkua viipaleina ja parmesaani- tai mozzarellajuustoa.
Paista 225-250 –asteisessa uunissa, kunnes pohja on kypsä ja pinta on kauniin värinen. Rouhi pinnalle mustapippuria. Koristele rucolalla ja parmesaanijuustolla.