Ainekset
800 g | ahvenfileitä |
1,5 dl | Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa tai Gluteenitonta Kauralesettä |
2 | kananmunaa |
ripaus suolaa | |
sitruunaista kalamaustetta, pippuria tai muita mausteita maun mukaan | |
voita paistamiseen |

Valmistusohje
#suomenparaskaurakokki -kisan voittaja!
Reseptin alkuperäisidea ja kuva: @johannakant
Lisää kaurajauhojen joukkoon suola ja haluamasi muut mausteet.
Riko kananmunat kulhoon ja riko kananmunien rakenne. Kostuta kalafileet ensin kananmunassa ja pyörittele sen jälkeen kaurajauhoissa.
Paista voissa kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Kypsennä seuraksi vaikkapa Myllärin Kasvis Kaura Ateria-ainesta.
Vinkki! Jos ruoan ei tarvitse olla gluteeniton, voi toki käyttää tavallista Luomu Kauralesettä. Kaurajauhoa tai -lesettä voi myös jauhaa kaurahiutaleista tehosekoittimessa.