Ainekset
1 dl | Myllärin Luomu Isoja Täysjyvä Kaurahiutaleita |
2 dl | Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa |
0,5 dl | auringonkukan siemeniä ja pieneksi pilkottuja pähkinöitä |
4 | taatelia pieneksi pilkottuna |
0,5 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
2,5 – 3 dl | vettä |
2 rkl | oliiviöljyä |

Valmistusohje
Mittaa kuivat aineet kotona valmiiksi tiiviiseen ja ehjään pussiin. Retkellä lisää pussiin vesi sekä öljy ja sekoita ainekset pussin sisällä pussia painelemalla. Anna taikina turvota n. 10 min. Lisää vettä tarvittaessa (taikina saa olla melko löysää). Tee pussin alakulmaan viilto ja pursota pussista suoraan kuumalle retkikeittimen pinnoitetulle pannulle leipänen. Et tarvitse paistamiseen öljyä. Painele kostutetuin sormin tai lusikalla leipä n. 1 cm paksuiseksi. Paista folion alla ja käännä välillä. Tarjoile kuumana voilla ja juustolla.
Ohje: Luontohaaste.fi -blogi
Luontohaaste-blogin vinkit retkellä leipomiseen:
- Retkellä leipominen onnistuu mainiosti retkikeittimellä tai tulilla. Keittimestä saa myös uunin, jolloin myös kakkujen ja esim. sämpylöiden paistaminen onnistuu.
- Mittaa kaikki kuivat aineet yhteen pussiin valmiiksi.
- Pussin kylkeen kannattaa kirjoittaa määrät joita kuiviin aineisiin lisätään.