Ainekset
4 annosta | |
200 g | broilerisuikaleita tai kypsiä kanafilekuutioita |
2 rkl | öljyä |
2,5 tl | currya |
50 g | purjoa |
300 g | kiinankaalia |
2 dl | vettä |
1 rkl | kanafondia (tarvittaessa gluteeniton) |
1 prk | kookoskermaa (250 ml) |
4 dl | Myllärin Gluteenitonta Villikauraa |
½ tl | jauhettua mustapippuria |
½ tl | suolaa |
100 g | punaista paprikaa |
100 g | herneitä |
(persiljaa) |

Valmistusohje
#suomenparaskaurakokki-kisan satoa!
Reseptin alkuperäisidea ja kuva: @annekiuru
Kypsennä broilerisuikaleet ja jätä ne hetkeksi odottamaan (tai käytä valmiiksi kypsennettyjä kanakuutioita). Pilko vihannekset.
Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa, lisää curry ja ohueksi suikaloitu purjo. Kuullota pari minuuttia. Lisää pannulle suikaloitu kiinankaali ja broilerisuikaleet ja paistele välillä käännellen n. viisi minuuttia. Lisää vesi, fondi ja kaurajyvät. Mausta pippurilla ja suolalla. Keitä hiljalleen kannen alla n. 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää kuutioitu paprika sekä kookoskerma ja hauduta vielä n. viisi minuuttia. Lisää lopuksi herneet ja anna kuumentua. Tarkista maku. Lisää halutessasi hienonnettua persiljaa.