Kaurainen jauhelihakeitto (G)

30 min. | Keskitaso

  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
Ainekset
4-5 annosta
2 rkl  rypsiöljyä
400 g  jauhelihaa
½ tl  suolaa
2 l vettä
1 laakerinlehti
10  maustepippuria
3 gluteenitonta kasvisliemikuutiota
2 dl Myllärin Kaura Ateriajyviä
2 porkkanaa
1 palsternakka
150 g  juuriselleriä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g parsakaalia
(suolaa)
tuoretta persiljaa
Valmistusohje

Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja paista jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla. Lisää joukkoon vesi, laakerinlehti, maustepippurit ja gluteenittomat kasvisliemikuutiot. Kiehauta. Lisää kaurajyvät ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.

Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka, sekä juuriselleri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele parsakaali. Lisää kiehuvaan liemeen muut ainekset, paitsi parsakaali. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää lopuksi parsakaali ja anna kiehua vielä muutama minuutti, kunnes parsakaali on sopivan kypsää. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna joukkoon tuoretta persiljaa.

Vinkki! Voit käyttää halutessasi myös pakastejuureksia.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuvan koko voi olla enintään 10 Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.