Ainekset
4-5 annosta | |
2 rkl | rypsiöljyä |
400 g | jauhelihaa |
½ tl | suolaa |
2 l | vettä |
1 | laakerinlehti |
10 | maustepippuria |
3 | gluteenitonta kasvisliemikuutiota |
2 dl | Myllärin Gluteenitonta Villikauraa |
2 | porkkanaa |
1 | palsternakka |
150 g | juuriselleriä |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
150 g | parsakaalia |
(suolaa) | |
tuoretta persiljaa |

Valmistusohje
Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja paista jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla. Lisää joukkoon vesi, laakerinlehti, maustepippurit ja gluteenittomat kasvisliemikuutiot. Kiehauta. Lisää kaurajyvät ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka, sekä juuriselleri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele parsakaali. Lisää kiehuvaan liemeen muut ainekset, paitsi parsakaali. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää lopuksi parsakaali ja anna kiehua vielä muutama minuutti, kunnes parsakaali on sopivan kypsää. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Hienonna joukkoon tuoretta persiljaa.
Vinkki! Voit käyttää halutessasi myös pakastejuureksia.