Ainekset
Kaurafalafelit | ||
12-15 kpl | ||
1 dl | Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa | |
2 dl | Myllärin Gluteenitonta Kauralesettä tai Kaurarouhetta | |
1 dl | kikhernejauhoa | |
2 rkl | tahinia eli sesamtahnaa | |
1 tl | suolaa | |
2 tl | juustokuminaa | |
2-3 | valkosipulinkynttä | |
1 rkl | oliiviöljyä | |
0,5 dl | mangososetta (esim. Piltti) | |
tuoretta korianteria | ||
2,5 dl | kuumaa vettä | |
Kaurahummus | ||
2 dl | Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa | |
1 rkl | sesamtahnaa | |
½ – 1 dl | rypsiöljyä | |
ripaus | suolaa ja juustokuminaa | |
1 rkl | sitruunamehua | |
1 | valkosipulin kynsi |

Valmistusohje
Falafelit: Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Lisää kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Muotoile käsin pyöryköiksi ja kypsennä joko 200-asteisessa uunissa 20-25 min tai paistinpannulla öljyssä kunnes pinta saa kauniin värin.
Hummus: Sekoita kaurajauho, sesammassa, silputtu valkosipuli ja mausteet kulhossa. Lisää sitruunamehu ja rypsiöljy ja sekoita hyvin.