Kaura-vaniljajäätelöä ja Bitter Xoxo -piirakkaa

yli 60 min. | Vaikea

  • Makea leivonta
Ainekset

Kaura-vaniljajäätelö

3 dl kermaa
3 dl maitoa
1,5 dl sokeria
140 g (7kpl) munankeltuainen
1 vaniljatanko
6 rkl Myllärin Luomu Kauraleseitä

 

Sable-piirakkapohja

4,5 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
2 dl tomusokeria
3 kpl munankeltuaista
½ dl Myllärin Luomu Kauraleseitä
280 g voita

 

Bitter Xoco -piirakka

600 g suklaata
4 dl kermaa
2 dl maitoa
4 munaa
1 dl Myllärin Luomu Kauraleseitä

 

Valmistusohje

Aloita kaura-vaniljajäätelön valmistus paahtamalla kauraleseet kullanruskeiksi uunissa grillivastuksen alla. Kiehauta maito ja kerma sekä vaniljatanko, poista tanko keittämisen jälkeen. Lisää joukkoon paahdettu kauralese. Vatkaa keltuaiset ja sokeri sekaisin, kunnes seoksen väri alkaa vaalenemaan. Yhdistä maito-kerma-vaniljaseos keltuais-sokeriseokseen ja sekoita hyvin. Kuumenna seosta kattilassa n. 80 asteeseen. Ota seos heti pois liedeltä ja siivilöi toiseen kylmään astiaan. Anna jäähtyä ja aja jäätelöksi jäätelökoneessa.
Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi, lisää joukkoon vehnäjauhot ja kauraleseet. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa hetki, ja aloita kauliminen. Kauli taikinaa pöydällä jauhojen avulla työstäen, kunnes taikina on n. sentin paksuinen sileä laatta. Muotoile taikina vuokaan ja päällystä leivinpaperilla. Täytä merisuolalla ja paista paino päällä 200-asteisessa uunissa, kunnes reunat ovat kullanruskeat, ja pohja on kypsä ja rapea

 

Aloita Bitter Xoco -piirakan valmistus sulattamalla suklaa vesihauteessa. Yhdistä maito, kerma, kauralese ja kananmunat hyvin vatkaten ja lisää joukkoon sulatettu suklaa. Kaada massa paistettuun piirakkavuokaan. Paista 100-asteisessa uunissa n. tunnin ajan, kunnes piirakka on hyytynyt.

 

Reseptin laati: Tomi Björck

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.