Ainekset
4 annosta
2-3 rkl | rypsiöljyä |
200 g | Mifu-jauhista tai muuta kasviproteiinia |
½ tl | suolaa |
1 tl | paprikajauhetta |
500 g | punakaalia suikaleina |
1 | sipuli |
1 pss | Myllärin Kasvis Kaura Ateria-ainesta |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | gluteeniton kasvisliemikuutio |
mustapippuria myllystä | |
6 dl | vettä |
½ tl | kuivattua meiramia |
3 | kananmunaa |
¾ dl | siirappia |

Valmistusohje
Myllärin uudesta Kasvis Kaura Ateria-aineksesta valmistat maukkaan kaalilaatikon. Käytä laatikkoon vaihteeksi upean väristä punakaalia.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa tai isossa paistokasarissa. Lisää Mifu-jauhis ja mausta suolalla ja paprikajauheella. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää joukkoon suikaloitu punakaali ja hienonnettu sipuli. Kääntele kunnes kaali alkaa pehmetä.
Lisää ateria-aines ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä murennettu kasvisliemikuutio ja vesi. Anna kiehua hiljakseen käännellen muutaman minuutin.
Rouhi joukkoon mustapippuria. Mausta seos vielä meiramilla ja tarkista maku. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää ne ja siirappi seokseen. Kaada reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 175-asteessa noin tunnin ajan. Lisää paiston aikana tarvittaessa nestettä (vettä tai kasvislientä).