Ainekset
noin 12 kpl | |
Punajuuri-kauraseos: | |
2 | pienehköä punajuurta (200 g) |
1 | pieni punasipuli |
2 rkl | rypsi- tai kauraöljyä |
2 dl | Myllärin Tomaatti Kaura Ateria-aines |
3–4 dl | vettä |
½ tl | suolaa |
½ tl | jauhettua mustapippuria |
Turvotettu korppujauho: | |
2 dl | kermaviiliä, ranskankermaa tai kauravalmistetta |
1 dl | (kaura)korppujauhoja |
2 rkl | tuoretta timjamia tai salviaa hienonnettuna |
(2 | kananmunaa) |
Pinnalle: | |
2 rkl | kurpitsansiemeniä tai timjamisilppua |
Lisäksi: | |
2 dl | kermaviiliä tai vastaavaa kauravalmistetta |
n. 75 g | sinihomejuustoa murustettuna tai vastaavaa vegaanista valmistetta |

Valmistusohje
Kuori ja raasta punajuuret niin, että saat 3 dl raastetta. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannulla tai kattilassa ja paahda raasteet siinä. Lisää ateria-aines, 3 dl vettä ja mausteet, anna kiehahtaa. Laita kansi päälle ja kypsennä 15 minuuttia välillä sekoittaen, lisää tarvittaessa ½–1 dl vettä. Nesteen tulee imeytyä kokonaan suurimoihin.
Laita uuni lämpenemään 225 °C.
Sekoita korppujauhoseoksen aineet keskenään ja anna turvota. Pihvit onnistuvat hyvin ilman kananmunaa, mutta niistä ei tule ihan yhtä kiinteitä.
Sekoita vähän jäähtyneeseen punajuuri-kauraseokseen turvonnut korppujauhoseos. Ota taikinasta lusikalla pihvejä leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle siemeniä tai yrttiä. Paista pihvit uunin keskitasolla 10–20 minuuttia kauniin värisiksi. Pihvien koko ja koostumus vaikuttavat paistoaikaan.
Pihvien kastikkeeksi sopii hyvin sinihomejuustolla maustettu kermaviili tai vegaanisista valmisteista tehty kastike sekä perunamuusi ja raikas salaatti.
Resepti: Arja Elina Laine, KAURAKIRJA (Readme 2020)