Kaura-punajuuripihvit

30-60 min. | Keskitaso

  • Ruoanlaitto
Ainekset
noin 12 kpl
Punajuuri-kauraseos:
2 pienehköä punajuurta (200 g)
1 pieni punasipuli
2 rkl rypsi- tai kauraöljyä
2 dl Myllärin Tomaatti Kaura Ateria-aines
3–4 dl vettä
½ tl suolaa
½ tl jauhettua mustapippuria
Turvotettu korppujauho:
2 dl kermaviiliä, ranskankermaa tai kauravalmistetta
1 dl (kaura)korppujauhoja
2 rkl tuoretta timjamia tai salviaa hienonnettuna
(2 kananmunaa)
Pinnalle:
2 rkl kurpitsansiemeniä tai timjamisilppua
Lisäksi:
2 dl kermaviiliä tai vastaavaa kauravalmistetta
n. 75 g sinihomejuustoa murustettuna tai vastaavaa vegaanista valmistetta
Valmistusohje

Kuori ja raasta punajuuret niin, että saat 3 dl raastetta. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannulla tai kattilassa ja paahda raasteet siinä. Lisää ateria-aines, 3 dl vettä ja mausteet, anna kiehahtaa. Laita kansi päälle ja kypsennä 15 minuuttia välillä sekoittaen, lisää tarvittaessa ½–1 dl vettä. Nesteen tulee imeytyä kokonaan suurimoihin.

Laita uuni lämpenemään 225 °C.

Sekoita korppujauhoseoksen aineet keskenään ja anna turvota. Pihvit onnistuvat hyvin ilman kananmunaa, mutta niistä ei tule ihan yhtä kiinteitä.

Sekoita vähän jäähtyneeseen punajuuri-kauraseokseen turvonnut korppujauhoseos. Ota taikinasta lusikalla pihvejä leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle siemeniä tai yrttiä. Paista pihvit uunin keskitasolla 10–20 minuuttia kauniin värisiksi. Pihvien koko ja koostumus vaikuttavat paistoaikaan.

Pihvien kastikkeeksi sopii hyvin sinihomejuustolla maustettu kermaviili tai vegaanisista valmisteista tehty kastike sekä perunamuusi ja raikas salaatti.

 

Resepti: Arja Elina Laine, KAURAKIRJA (Readme 2020)

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.