Ainekset
4-5 annosta | |
2 dl | Myllärin Kaura Ateriajyviä |
3 dl | vettä |
½ tl | suolaa |
400 g | porkkanoita |
2 tl | soijakastiketta (tarvittaessa gluteeniton) |
1 tl | sokeria |
2 rkl | kapriksia |
½ tl | chilirouhetta |
2 tl | kuivattua rakuunaa |
6 | kananmunaa |
1 dl | kaurakermaa |
½ tl | suolaa |
100 g | juustoraastetta |

Valmistusohje
#suomenparaskaurakokki-kisan satoa!
Reseptin alkuperäisidea ja kuva: @tarmotanttu
Keitä kaurajyvät pakkauksen ohjeen mukaan n. 15 min. ja valuta siivilässä. Sillä välin kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kääntele porkkanaraastetta kuumalla, kuivalla pannulla n. 10 minuuttia. Lisää kypsät kaurajyvät sekä lopuksi soijakastike, kaprikset, chilirouhe ja rakuuna. Anna jäähtyä hieman.
Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää kerma ja suola. Yhdistä kaura-porkkanaseos muna-kermaseokseen ja kaada munakasmassa voideltuun vuokaan tai leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ripottele juustoraaste munakkaan päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 min. Tarjoa lämpimänä esim. graavilohen ja tsatsikikastikkeen kanssa.