Kaura-kurpitsarisotto

30-60 min. | Keskitaso

  • Ruoanlaitto
Ainekset

n. 4 annosta

500 g (n. 0,5 keskikokoista kurpitsaa) myskikurpitsaa
10 g (3 kynttä) valkosipulimurskaa
20 g (1,5 rkl) rypsiöljyä
3 g (0,5 tl) suolaa
100 g (1 dl) kuohukermaa
50 g voita
10 g (0,5 rkl) juoksevaa hunajaa
10 g (0,5 rkl) omenaviinietikkaa
200 g (n. 2,5 dl) Myllärin Pitkäjyväistä Kauraa
700 g (7 dl) kasvislientä
100 g (1 dl) valkoviiniä
50 g (n. 0,5 dl) shalottisipulia
20 g normaalisuolaista voita
200 g kurpitsapyrettä
50 g + 20 g päälle parmesaanijuustoa
suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje

Aloita valmistamalla kurpitsapyre:

  • Kuori ja pilko kurpitsat sekä valkosipulit ja asettele pellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä.
  • Kypsennä 160 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Varo, ettei mene tummaksi.
  • Lämmitä kerma ja voi kattilassa.
  • Laita paahdetut kurpitsat tehosekoittimeen, lisää kerma-voi-seos ja sekoita tasaiseksi.
  • Mausta suolalla, hunajalla ja etikalla. Siirrä sivuun odottamaan.

Jatka valmistamalla persiljaöljy:

  • Ryöppää persiljat oksineen kiehuvassa vedessä 15 sekuntia.
  • Jäähdytä yrtit kylmässä vedessä, purista kuivaksi ja lisää tehosekoittimeen öljyn kanssa.
  • Sekoita seosta täydellä teholla 2 minuuttia, kunnes huomaat että seos höyryää.
  • Valuta öljy siivilän läpi

Valmista risotto

  • Huuhtele kaurajyviä kylmän veden alla hetki.
  • Kuumenna kasvisliemi omassa kattilassaan.
  • Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi ja freesaa voissa kattilassa.
  • Lisää kattilaan kaurajyvät koko ajan sekoittaen ja ala lisäämään kuumennettua kasvislientä noin 2 dl kerrallaan (anna kasvisliemen imeytyä lisäyksien välissä ).
  • Lisää risottoon kurpitsapyre ja jatka risoton kypsentämistä miedolla lämmöllä, kunnes suutuntuma on pehmennyt, mutta kuitenkin kiinteä.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Lopuksi lisää joukkoon pari voinokaretta ja raastettu parmesaani.
  • Siirrä risotto tarjoilulautasille ja koristele persiljaöljyllä ja raastetulla parmesanilla.

Vinkki: Kaura on loistava valinta risottoon, sillä sen kypsentäminen ei ole niin sekuntipeliä kuin perinteisen risottoriisin. Risotto sopii hyvin sellaisenaan hieman kevyempään ruokailuun, tai tarjoile lisukkeena esimerkiksi paahdetun kanan tai merenelävien kanssa. Tee huoletta risottoa kerralla isompi määrä, ja valmista ylijääneestä risotosta seuraavana päivänä herkulliset friteeratut kaurapallot!

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.