Myllärin by Helsinki Mills

Kaura-kurpitsarisotto

Värikäs risotto kurpitsasta ja kaurasta!

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
30 min
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h

Arvostele

Erikoisruokavaliot

L
Laktoositon
VG
Kasvisruoka
K
Kananmunaton

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ladataan...

Ainesosat

4


Ainekset

500 g (myski) kurpitsaa
3 valkosipulinkynttä
1 ½ rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
1 dl kuohukermaa
50 g voita
½ rkl hunajaa
½ rkl omenaviinietikkaa
7 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutiota
1 dl valkoviiniä
1 sipuli
20 g voita
200 g kurpitsapyrettä
70 g parmesanjuustoa
suolaa
mustapippuria
persiljaa

Ohjeet

Kurpitsapyre

  1. Kuori ja pilko kurpitsat sekä valkosipulit ja asettele pellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä.

  2. Kypsennä 160 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ovat kypsiä. Varo, ettei mene tummaksi.

  3. Lämmitä kerma ja voi kattilassa.

    Laita paahdetut kurpitsat tehosekoittimeen, lisää kerma-voi-seos ja sekoita tasaiseksi.

    Mausta suolalla, hunajalla ja etikalla. Siirrä sivuun odottamaan.

Risotto

  1. Huuhtele kaurajyviä kylmän veden alla hetki.

  2. Kuumenna kasvisliemi (vesi + kasvisliemikuutio) omassa kattilassaan.

  3. Hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi ja freesaa voissa kattilassa.

    Lisää kattilaan kaurajyvät koko ajan sekoittaen ja ala lisäämään kuumennettua kasvislientä noin 2 dl kerrallaan (anna kasvisliemen imeytyä lisäyksien välissä ).

  4. Lisää risottoon kurpitsapyre ja jatka risoton kypsentämistä miedolla lämmöllä, kunnes suutuntuma on pehmennyt, mutta kuitenkin kiinteä.

    Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  5. Lopuksi lisää joukkoon pari voinokaretta ja raastettu parmesaani.

    Siirrä risotto tarjoilulautasille ja koristele persiljalla ja raastetulla parmesanilla.

Ostoslistalle

Vinkit

Kaura on loistava valinta risottoon, sillä sen kypsentäminen ei ole niin sekuntipeliä kuin perinteisen risottoriisin. Risotto sopii hyvin sellaisenaan hieman kevyempään ruokailuun, tai tarjoile lisukkeena esimerkiksi paahdetun kanan tai merenelävien kanssa. Tee huoletta risottoa kerralla isompi määrä, ja valmista ylijääneestä risotosta seuraavana päivänä herkulliset friteeratut kaurapallot!

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,5 g
Proteiini
1,8 g
Energia
100,0 kcal
Hiilihydraatit
6,8 g
Rasva
6,6 g
Tyydyttynyt rasva
3,4 g
Suola
0,4 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Maukas piirakka kaurarouhepohjalla
45 min L, GL, VG

Maukas piirakka kaurarouhepohjalla

Gluteeniton sienipiiras
1 h

Gluteeniton sienipiiras

Myllärin Mango-kaurasalaatti
35 min L, VG, V

Myllärin Mango-kaurasalaatti

Lämmin kaura-halloumi­juustosalaatti
30 min K

Lämmin kaura-halloumi­juustosalaatti