Kaura-kesäkurpitsalasagne

30-60 min. | Keskitaso

  • Ruoanlaitto
Ainekset

n. 4-6 annosta

2 kpl kesäkurpitsaa
5 g ( n. 1 tl) suolaa
1 g (hyppysellinen) mustapippuria rouhittuna
200 g naudan jauhelihaa
200 g  (2,2 dl) Myllärin Pitkäjyväistä Kauraa
100 g (1 kpl) sipulia
15 g (4 kynttä) valkosipulimurskaa
700 g (n. 7 dl) tomaattimurskaa
30 g (n.  1 rkl) tomaattipyreetä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
60 g voita
50 g  (n. 1 dl) Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa
500 g (5 dl) täysmaitoa
5 g  (1 tl) suolaa
50 g + 50 g päälle juustoraastetta (mozzarella)
Valmistusohje
  • Aloita leikkaamalla kesäkurpitsat pituussuunnassa viipaleiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Ruskista jauheliha pannulla tilkassa rypsiöljyä. Lisää hienoksi hakattu sipuli, valkosipuli, pitkäjyväinen kaura ja kuullota hetki.
  • Lisää tomaattipyre ja tomaattimurska, anna porista miedolla lämmöllä, kunnes kaura on hieman pehmennyt, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Jatka valmistamalla valkokastike:

  • Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää puolet maidosta, kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja keitä parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen.
  • Lisää lopuksi suola ja juustoraaste.

Nyt voit koota lasagnen:

  • Voitele uunivuoka.
  • Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja lisää päälle valkokastiketta. Tämän jälkeen lisää kesäkurpitsaviipaleita. Kaada viipaleiden päälle jauheliha sekä juustokastiketta. Toista tämä toisen kerran. Viimeisen kesäkurpitsakerroksen päälle lisätään juustokastiketta.
  • Paista 160 asteessa noin 30 minuuttia, jonka jälkeen lisää pinnalle juustoraaste ja jatka paistamista 180 asteessa 10 minuuttia.

Vinkki: Tässä reseptissä puolet jauhelihasta on korvattu kauralla. Voit halutessasi tehdä kauralasagnesta myös herkulliseen kasvisversion tuplaamalla kauran määrän ja jättämällä jauhelihan pois. Kokeile myös perinteisempää lasagnea lisäämällä kerrosten väliin pastalevyjä!

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.