Myllärin by Helsinki Mills

Kaura-kesäkurpitsa­lasagne

Kaura tuo lempeää makua ja täyteläisyyttä perinteiseen lasagneen!

Perinteiset lasagnelevyt on korvattu kesäkurpitsalla.

Reseptin tiedot

Valmistelu

Passiivinen
1 h
Aktiivinen
30 min
Yhteensä
1 h 30 min

Arvostele

Reseptin ainesosat ja ohjeet

Ainesosat

Ladataan...

Ainesosat

5

annosta

2 kpl kesäkurpitsaa
1 tl suolaa
mustapippuria
200 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
7 dl tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
50 g voita
1 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa
5 dl täysmaitoa
1 tl suolaa
100 g mozzarellaa raastetta

Ohjeet

Valmistusohje

  1. Aloita leikkaamalla kesäkurpitsat pituussuunnassa viipaleiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  2. Ruskista jauheliha pannulla tilkassa rypsiöljyä. Lisää hienoksi hakattu sipuli, valkosipuli, pitkäjyväinen kaura ja kuullota hetki.

    Lisää tomaattipyre ja tomaattimurska, anna porista miedolla lämmöllä, kunnes kaura on hieman pehmennyt, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Valkokastike

  1. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää puolet maidosta, kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja keitä parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen.

    Lisää lopuksi suola ja puolet juustoraasteesta.

Lasagnen kokoaminen

  1. Voitele uunivuoka.

    Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja lisää päälle valkokastiketta. Tämän jälkeen lisää kesäkurpitsaviipaleita. Kaada viipaleiden päälle jauheliha sekä juustokastiketta. Toista tämä toisen kerran. Viimeisen kesäkurpitsakerroksen päälle lisätään juustokastiketta.

    Paista 160 asteessa noin 30 minuuttia, jonka jälkeen lisää pinnalle loput juustoraasteesta ja jatka paistamista 180 asteessa 10 minuuttia.

Ostoslistalle

Vinkit

Tässä reseptissä puolet jauhelihasta on korvattu kauralla. Voit halutessasi tehdä kauralasagnesta myös herkulliseen kasvisversion tuplaamalla kauran määrän ja jättämällä jauhelihan pois. Kokeile myös perinteisempää lasagnea lisäämällä kerrosten väliin pastalevyjä!

Reseptin ravintoarvot / 100 g

Arvot ovat suuntaa-antavia.

Kuitu
1,7 g
Proteiini
5,7 g
Energia
124,3 kcal
Hiilihydraatit
8,0 g
Rasva
7,3 g
Tyydyttynyt rasva
3,9 g
Suola
0,9 g

Sinua voisi myös kiinnostaa

Kauravohvelit
1 h L, GL, VG

Kauravohvelit

Uunifeta-kaura
1 h 15 min GL

Uunifeta-kaura

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat
1 h VG

Kaurarouheella täytetyt kesäkurpitsat

Punajuuri-kaurapiirakka
1 h VG

Punajuuri-kaurapiirakka