Ainekset
n. 4-6 annosta
2 kpl | kesäkurpitsaa | |
5 g ( n. 1 tl) | suolaa | |
1 g (hyppysellinen) | mustapippuria rouhittuna | |
200 g | naudan jauhelihaa | |
200 g (2,2 dl) | Myllärin Pitkäjyväistä Kauraa | |
100 g (1 kpl) | sipulia | |
15 g (4 kynttä) | valkosipulimurskaa | |
700 g (n. 7 dl) | tomaattimurskaa | |
30 g (n. 1 rkl) | tomaattipyreetä | |
suolaa ja mustapippuria maun mukaan | ||
60 g | voita | |
50 g (n. 1 dl) | Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa | |
500 g (5 dl) | täysmaitoa | |
5 g (1 tl) | suolaa | |
50 g + 50 g päälle | juustoraastetta (mozzarella) |

Valmistusohje
- Aloita leikkaamalla kesäkurpitsat pituussuunnassa viipaleiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Ruskista jauheliha pannulla tilkassa rypsiöljyä. Lisää hienoksi hakattu sipuli, valkosipuli, pitkäjyväinen kaura ja kuullota hetki.
- Lisää tomaattipyre ja tomaattimurska, anna porista miedolla lämmöllä, kunnes kaura on hieman pehmennyt, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Jatka valmistamalla valkokastike:
- Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää puolet maidosta, kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito ja keitä parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi suola ja juustoraaste.
Nyt voit koota lasagnen:
- Voitele uunivuoka.
- Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja lisää päälle valkokastiketta. Tämän jälkeen lisää kesäkurpitsaviipaleita. Kaada viipaleiden päälle jauheliha sekä juustokastiketta. Toista tämä toisen kerran. Viimeisen kesäkurpitsakerroksen päälle lisätään juustokastiketta.
- Paista 160 asteessa noin 30 minuuttia, jonka jälkeen lisää pinnalle juustoraaste ja jatka paistamista 180 asteessa 10 minuuttia.
Vinkki: Tässä reseptissä puolet jauhelihasta on korvattu kauralla. Voit halutessasi tehdä kauralasagnesta myös herkulliseen kasvisversion tuplaamalla kauran määrän ja jättämällä jauhelihan pois. Kokeile myös perinteisempää lasagnea lisäämällä kerrosten väliin pastalevyjä!