Ainekset
4 annosta | |
300 g | parsakaalia, porkkanaa, kukkakaalia (tai valmista pakastekasvissekoitusta) |
200 g | herkkusieniä |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 pss | Myllärin Tomaatti Kaura ateria-ainesta |
6 – 7 ½ dl | vettä |
2,5 dl | juustoista ruokakermaa |
100 – 150 g | juustoraastetta |
(suolaa) |

Valmistusohje
Kaura-kasvisgratiini on maistuvaa sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun lihan, kalan tai kanan seurana. Kasviksia voit vaihdella myös toisiin oman makusi mukaan.
Kuori ja paloittele porkkanat ja parsakaali. Paloittele herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi ja paista öljyssä wokkipannulla, kunnes hieman pehmenevät. Lisää pannulle kasvikset ja ateria-aines sekä vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, lisää tarvittaessa vettä. Lisää pannulle ruokakerma ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kaada kypsä kaura-kasvisseos uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225-250 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna vielä paistoksen vetäytyä hieman ennen tarjoilua.