Kaura-kasvisgratiini

30 min. | Helppo

  • Ruoanlaitto
Ainekset
4 annosta
300 g parsakaalia, porkkanaa, kukkakaalia (tai valmista pakastekasvissekoitusta)
200 g herkkusieniä
2 rkl rypsiöljyä
1 pss Myllärin Tomaatti Kaura ateria-ainesta
6 – 7 ½ dl vettä
2,5 dl juustoista ruokakermaa
100 – 150 g juustoraastetta
(suolaa)
Valmistusohje

Kaura-kasvisgratiini on maistuvaa sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun lihan, kalan tai kanan seurana. Kasviksia voit vaihdella myös toisiin oman makusi mukaan.

Kuori ja paloittele porkkanat ja parsakaali. Paloittele herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi ja paista öljyssä wokkipannulla, kunnes hieman pehmenevät. Lisää pannulle kasvikset ja ateria-aines sekä vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, lisää tarvittaessa vettä. Lisää pannulle ruokakerma ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kaada kypsä kaura-kasvisseos uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225-250 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna vielä paistoksen vetäytyä hieman ennen tarjoilua.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuvan koko voi olla enintään 10 Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.