Kaura-Jambalaya

30 min. | Keskitaso

  • Ruoanlaitto
Ainekset
4 annosta
150 g chorizomakkaraa tai -nakkia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 punainen chilipaprika
3 rkl rypsiöljyä
1 pss Myllärin Tomaatti tai Texmex Kaura ateria-ainesta
400 g tomaattimurskaa
5-7 dl vettä
200-300 g äyriäissekoitusta tai katkarapuja
suolaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
 1-2 limeä lohkoina
Valmistusohje

Jambalaya on ihastuttava, mehevän tomaattinen ruoka. Myllärin jambalayassa riisin sijaan käytetään tietysti valmiiksi maustettua kauraa. Ruoan tulisuutta voit säädellä chilin määrällä.

 

Kuori ja paloittele chorizomakkarat viipaleiksi tai pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi paprika ja hienonna chilipaprika. Kuumenna öljy wokkipannussa tai paistokasarissa ja lisää pilkotut makkarat ja kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.

Lisää pannulle ateria-aines sekä tomaattimurska ja 5 dl vettä. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa vettä. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon äyriäissekoitus ja anna kuumentua pari minuuttia. Lisää mustapippuri ja timjami.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Leikkaa lime lohkoiksi ja tarjoa jambalayan seurana tai pirskottele limemehu ruoan päälle juuri ennen tarjoilua.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.