Ainekset
4 annosta | |
150 g | chorizomakkaraa tai -nakkia |
1 | iso sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | punainen paprika |
1 | punainen chilipaprika |
3 rkl | rypsiöljyä |
1 pss | Myllärin Tomaatti tai Texmex Kaura ateria-ainesta |
400 g | tomaattimurskaa |
5-7 dl | vettä |
200-300 g | äyriäissekoitusta tai katkarapuja |
suolaa | |
mustapippuria | |
tuoretta timjamia | |
1-2 | limeä lohkoina |

Valmistusohje
Jambalaya on ihastuttava, mehevän tomaattinen ruoka. Myllärin jambalayassa riisin sijaan käytetään tietysti valmiiksi maustettua kauraa. Ruoan tulisuutta voit säädellä chilin määrällä.
Kuori ja paloittele chorizomakkarat viipaleiksi tai pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi paprika ja hienonna chilipaprika. Kuumenna öljy wokkipannussa tai paistokasarissa ja lisää pilkotut makkarat ja kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Lisää pannulle ateria-aines sekä tomaattimurska ja 5 dl vettä. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa vettä. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa joukkoon äyriäissekoitus ja anna kuumentua pari minuuttia. Lisää mustapippuri ja timjami.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Leikkaa lime lohkoiksi ja tarjoa jambalayan seurana tai pirskottele limemehu ruoan päälle juuri ennen tarjoilua.