Ainekset
6 annosta | |
2 rkl | aurinkokuivattujen tomaattien öljyä |
1 | sipuli varsineen |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | chili |
2,5 dl | Myllärin Kaura Ateria-aines Texmex tai Kasvis |
dl | kasvislientä (esim. vettä + 1 rkl kasvisfondia) |
½ tl | suolaa |
½ tl | rouhittua mustapippuria |
1 tl | juustokuminaa |
3 | paprikaa, esim. punainen ja keltainen suippopaprika sekä vihreä |
1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna |
n. 150 g | äyriäisiä tai (vegaanista) makkaraa |
n. 200 g | kaura- tai lihapullia (tai pihvejä) |
nippu tuoretta basilikaa tai persiljaa |

Valmistusohje
Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljyä vokkipannulle. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet kuumaan öljyyn. Poista siemenet chilistä ja hienonna se mukaan. Lisää ateria-aines ja pyöräytä kaikki sekaisin. Mittaa päälle kasvisliemi ja mausteet, anna kuumentua ja kypsyä poreillen, välillä sekoittaen, 15 minuuttia.
Viipaloi paprikat, viipaloi myös aurinkokuivatut tomaatit ja lisää nämä pannuun kypsymään. Viipaloi makkara tai puhdista äyriäiset ja puolita kaurapullat tai -pihvit. Lisää nämä mukaan ja anna vielä kuumentua.
Anna ruoan vielä mehevöityä hetki miedolla lämmöllä kannen alla niin, että neste imeytyy melkein kokonaan. Maista sopiva maku, lisää halutessasi mausteita. Silppua lopuksi joukkoon tuoretta basilikaa tai persiljaa.
Resepti: Arja Elina Laine, KAURAKIRJA (Readme 2020)