Ainekset
noin 16 palaa | |
3 dl | kuorittuja manteleita tai mantelijauhoa |
4 dl | Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita |
½ dl | pellavansiemeniä |
¾ dl | chia-siemeniä |
ripaus suolaa | |
1 – 2 tl | kanelia |
6 | kypsää banaania |
½ rkl | sitruunamehua |
2 | isoa medjool-taatelia |

Valmistusohje
Prosessoi mantelit, kaurahiutaleet ja pellavansiemenet monitoimikoneessa hienoksi jauhoksi. Liota chiasiemeniä vedessä noin tunti, jotta saat niistä aikaan geelin. Lisää sitten muiden ainesten sekaan chiageeli ja mausteet. Lisää sekaan vielä banaanit, sitruunamehu ja taateli ja prosessoi, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa sekaan hieman vettä. Koostumuksen tulee olla paksua, mutta helposti levitettävää.
Levitä kuivurin pellille, piirrä katkoviivat veitsellä ja kuivata 45 asteessa noin 6-8 tuntia. Käännä toista peltiä apuna käyttäen ympäri ja jatka toiset kuusi tuntia tai kunnes massa on kuiva. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää kräkkereitä 175 -asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes ne ovat kuivia.
Nauti sellaisenaan tai banaaniviipaleiden kanssa.
Resepti: Karita Tykkä