Kaneliset kaura-banaanikräkkerit

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Leivät ja sämpylät
Ainekset

 

noin 16 palaa
3 dl kuorittuja manteleita tai mantelijauhoa
4 dl Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
½  dl pellavansiemeniä
 ¾ dl chia-siemeniä
ripaus suolaa
1 – 2 tl kanelia
6 kypsää banaania
½ rkl sitruunamehua
2 isoa medjool-taatelia

 

Valmistusohje

Prosessoi mantelit, kaurahiutaleet ja  pellavansiemenet monitoimikoneessa hienoksi jauhoksi. Liota chiasiemeniä vedessä noin tunti, jotta saat niistä aikaan geelin. Lisää sitten muiden ainesten sekaan chiageeli ja mausteet. Lisää sekaan vielä banaanit, sitruunamehu ja taateli ja prosessoi, kunnes taikina on tasaista. Lisää tarvittaessa sekaan hieman vettä. Koostumuksen tulee olla paksua, mutta helposti levitettävää.

 

Levitä kuivurin pellille, piirrä katkoviivat veitsellä ja kuivata 45 asteessa noin 6-8 tuntia. Käännä toista peltiä apuna käyttäen ympäri ja jatka toiset kuusi tuntia tai kunnes massa on kuiva. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää kräkkereitä 175 -asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes ne ovat kuivia.

 

Nauti sellaisenaan tai banaaniviipaleiden kanssa.

 

 

Resepti: Karita Tykkä

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.