Jyvä-kikhernepaistos ja sitruunaista kukkakaalia

30 min. | Keskitaso

  • Ruoanlaitto
Ainekset
Kukkakaalit
1 kukkakaalin ”kukinnot”
1 sitruunan kuori raastettuna
2 tl suolaa
2 – 3 valkosipulin kynttä
n. 3 rkl öljyä
Jyvä-kikhernepaistos
1 sipuli
2 – 3 valkosipulin kynttä
n. 2 cm pala inkivääriä raasteena
1 mieto chili
3 tl juustokuminaa
5 dl Myllärin Ateriajyvät 4 viljaa
n. 8 dl vettä
1 pieni kesäkurpitsa
350 g kikherneitä valutettuina
1 tl suolaa
Valmistusohje

Sekoita sitruunankuoriraaste, valkosipuli ja suola öljyyn ja pyörittele kukkakaalin kukinnot seoksessa. Levitä uunipellille ja laita uuniin grillivastuksen alle (n. 250 C). Anna kukkakaalien ruskistua hiukan, vähennä lämpö 180 C:een ja kypsennä vielä hetki. Kypsennysaikaan vaikuttaa paljon kukkakaalin palojen koko, joten kokeile kypsyyttä usein.

 

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, lisää kuutioidut sipulit ja chili, inkivääriraaste ja juustokumina ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Lisää Myllärin ateriajyvät, kikherneet ja pari desiä vettä. Anna kiehua hiljalleen hetken ja lisää paloiteltu kesäkurpitsa. Keitä hiljalleen 15 minuuttia ja lisää vettä vähitellen. Mausta suolalla. Sekoita mukaan kukkakaalit ja lopuksi päälle persiljasilppua.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.