Ainekset
Kukkakaalit | |
1 | kukkakaalin ”kukinnot” |
1 | sitruunan kuori raastettuna |
2 tl | suolaa |
2 – 3 | valkosipulin kynttä |
n. 3 rkl | öljyä |
Jyvä-kikhernepaistos | |
1 | sipuli |
2 – 3 | valkosipulin kynttä |
n. 2 cm pala | inkivääriä raasteena |
1 | mieto chili |
3 tl | juustokuminaa |
5 dl | Myllärin Pitkäjyväistä Kauraa |
n. 8 dl | vettä |
1 | pieni kesäkurpitsa |
350 g | kikherneitä valutettuina |
1 tl | suolaa |

Valmistusohje
Sekoita sitruunankuoriraaste, valkosipuli ja suola öljyyn ja pyörittele kukkakaalin kukinnot seoksessa. Levitä uunipellille ja laita uuniin grillivastuksen alle (n. 250 C). Anna kukkakaalien ruskistua hiukan, vähennä lämpö 180 C:een ja kypsennä vielä hetki. Kypsennysaikaan vaikuttaa paljon kukkakaalin palojen koko, joten kokeile kypsyyttä usein.
Kuumenna tilkka öljyä pannussa, lisää kuutioidut sipulit ja chili, inkivääriraaste ja juustokumina ja anna kypsyä muutaman minuutin ajan. Lisää Myllärin Pitkäjyväinen Kaura, kikherneet ja pari desiä vettä. Anna kiehua hiljalleen hetken ja lisää paloiteltu kesäkurpitsa. Keitä hiljalleen 15 minuuttia ja lisää vettä vähitellen. Mausta suolalla. Sekoita mukaan kukkakaalit ja lopuksi päälle persiljasilppua.