Juustoiset nyhtösämpylät

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Leivät
Ainekset
1,5 dl lämmintä vettä
 1/3 tuorehiivaa (15 g)
1 rkl hunajaa
3,5 dl Myllärin Luomu Hurjan Viljainen Sämpyläjauhoja
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 dl Myllärin Luomu Pikakaurahiutaleita
1 kiekko Camembert-juustoa (n. 227 g)
tuoretta timjamia
2 valkosipulin kynttä
Valmistusohje

Tällä ohjeella valmistat juhliin tai illanistujaisiin hurjan herkulliset, juustolla ja valkosipulilla höystetyt nyhtösämpylät. Luomujauhojen ja -hiutaleiden lisäksi voit valita muutkin valmistusaineet niin, että leivonnainen on kokonaan luomu!

 

Juustoisten nyhtösämpylöiden valmistus

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää hunaja ja 2 dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi ja peitä liinalla.

Anna taikinajuuren tekeytyä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.  Vaivaa sitten joukkoon öljy, suola, kaurahiutaleet ja loput jauhot (1,5 dl).  Kohota taikinaa vielä 15-20 minuuttia.

Pyöräytä pienet (Ø noin 5 cm) sämpylät jauhoisin käsin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (Ø noin15-17 cm) vieri viereen niin, että ne täyttävät koko vuoan. Anna kohota vielä hetki.

Leikkaa sillä aikaa camembert paloiksi. Poista suurin osa kuoresta. Hienonna reilu ruokalusikallinen timjamia. Pyörittele juuston palat timjamissa, ja purista joukkoon valkosipulinkynnet.

Työnnä camembert-palat sämpylöiden väleihin ja päälle. Nosta vuoka uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Anna jäähtyä hetken, ja kanna nyhtösämpylä tarjolle jaettavaksi vielä lämpimänä. Jokainen syöjä repäisee itselleen haluamansa kokoisen palan juustoista herkkua.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.