Ainekset
1,5 dl | lämmintä vettä |
1/3 | tuorehiivaa (15 g) |
1 rkl | hunajaa |
3,5 dl | Myllärin Luomu Hurjan Viljainen Sämpyläjauhoja |
1 rkl | rypsiöljyä |
1 tl | suolaa |
1 dl | Myllärin Luomu Pikakaurahiutaleita |
1 kiekko | Camembert-juustoa (n. 227 g) |
tuoretta timjamia | |
2 | valkosipulin kynttä |

Valmistusohje
Tällä ohjeella valmistat juhliin tai illanistujaisiin hurjan herkulliset, juustolla ja valkosipulilla höystetyt nyhtösämpylät. Luomujauhojen ja -hiutaleiden lisäksi voit valita muutkin valmistusaineet niin, että leivonnainen on kokonaan luomu!
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää hunaja ja 2 dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi ja peitä liinalla.
Anna taikinajuuren tekeytyä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Vaivaa sitten joukkoon öljy, suola, kaurahiutaleet ja loput jauhot (1,5 dl). Kohota taikinaa vielä 15-20 minuuttia.
Pyöräytä pienet (Ø noin 5 cm) sämpylät jauhoisin käsin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (Ø noin15-17 cm) vieri viereen niin, että ne täyttävät koko vuoan. Anna kohota vielä hetki.
Leikkaa sillä aikaa camembert paloiksi. Poista suurin osa kuoresta. Hienonna reilu ruokalusikallinen timjamia ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Pyörittele juuston palat timjamissa.
Työnnä camembert-palat sämpylöiden väleihin ja päälle. Nosta vuoka uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes sämpylät ovat kypsiä.
Anna jäähtyä hetken, ja kanna nyhtösämpylä tarjolle jaettavaksi vielä lämpimänä. Jokainen syöjä repäisee itselleen haluamansa kokoisen palan juustoista herkkua.