Juustoiset nyhtösämpylät

yli 60 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Leivät
Ainekset
1,5 dl lämmintä vettä
 1/3 tuorehiivaa (15 g)
1 rkl hunajaa
3,5 dl Myllärin Luomu Hurjan Viljainen Sämpyläjauhoja
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 dl Myllärin Luomu Pikakaurahiutaleita
1 kiekko Camembert-juustoa (n. 227 g)
tuoretta timjamia
2 valkosipulin kynttä
Valmistusohje

Tällä ohjeella valmistat juhliin tai illanistujaisiin hurjan herkulliset, juustolla ja valkosipulilla höystetyt nyhtösämpylät. Luomujauhojen ja -hiutaleiden lisäksi voit valita muutkin valmistusaineet niin, että leivonnainen on kokonaan luomu!

 

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää hunaja ja 2 dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi ja peitä liinalla.

Anna taikinajuuren tekeytyä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.  Vaivaa sitten joukkoon öljy, suola, kaurahiutaleet ja loput jauhot (1,5 dl).  Kohota taikinaa vielä 15-20 minuuttia.

Pyöräytä pienet (Ø noin 5 cm) sämpylät jauhoisin käsin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (Ø noin15-17 cm) vieri viereen niin, että ne täyttävät koko vuoan. Anna kohota vielä hetki.

Leikkaa sillä aikaa camembert paloiksi. Poista suurin osa kuoresta. Hienonna reilu ruokalusikallinen timjamia. Pyörittele juuston palat timjamissa, ja purista joukkoon valkosipulinkynnet.

Työnnä camembert-palat sämpylöiden väleihin ja päälle. Nosta vuoka uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Anna jäähtyä hetken, ja kanna nyhtösämpylä tarjolle jaettavaksi vielä lämpimänä. Jokainen syöjä repäisee itselleen haluamansa kokoisen palan juustoista herkkua.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.