Ainekset
50 g | hiivaa |
5 dl | vettä |
2 tl | suolaa |
½ dl | rypsiöljyä |
14 dl | Myllärin Luomu Hurjan Viljainen Sämpyläjauhoja |
50 g | voita |
50 g | gruyere-juustoraastetta |
kuivattua rosmariinia |

Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola. Lisää puolet jauhoista, sekoita hyvin, lisää öljy ja loput jauhot ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon laidoista. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä 30 minuuttia. Jaa taikina 4 osaan, litistä levyksi, laita 50 g huoneenlämpöistä voita ja 50 g gryerejuustoraastetta, taittele taikina kirjekuoren muotoon voin ja juuston päälle, kaulitse ja taittele 1×3, 2×4 ja 1×3. Kaulaa suorakaiteen muotoinen levy, leikkaa nauhoiksi. Käännä nauhat kierteelle ja laita leivinpaperin päälle pellille, peitä ja anna kohota noin 15 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele kuivattua rosmariinia päälle. Paista 230 °C noin 10 minuuttia.