Ainekset
4 annosta | |
½ | purjosipuli |
3 | porkkanaa |
1 | palsternakka |
2-3 rkl | rypsiöljyä |
400 g | broilerinfileesuikaleita |
ripaus suolaa | |
1 pss | Myllärin Tikka Masala Kaura ateria-ainesta |
1,1 – 1,4 l | vettä |
1 | kanaliemikuutio |
200 g | kypsiä, valutettuja linssejä |
200 g | sulatejuustoa |
1 ruukku | korianteria |
mustapippuria myllystä | |
(tuoretta inkivääriä) | |
(hienonnettua valkosipulia) |

Valmistusohje
Myllärin kaura ateria-ainekset sopivat monenlaiseen ruoanlaittoon. Herkullinen arkinen keitto lämmittää kylmänä päivänä. Kokeile!
Puolita purjosipuli ja huuhtele lehtien välit huolellisesti. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja palsternakka ja leikkaa suikaleiksi tai viipaleiksi.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta halutessasi suolalla. Lisää kasvikset ja kääntele. Lisää ateria-aines, vesi ja murennettu kanaliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kaura alkaa tuntua sopivan kypsältä. Lisää tarvittaessa vettä.
Lisää lopuksi kypsät, valutetut linssit ja sulatejuusto nokareina. Anna juuston sulaa, hienonna joukkoon korianteri ja mausta vielä mustapippurilla. Tarkista maku.
Vinkki: jos kaipaat runsaammin makua, lisää keittovaiheessa tuoretta inkivääriä tai valkosipulia.