Ainekset
4 annosta | |
8 dl | vettä |
½ tl | suolaa |
1 pss | Myllärin Tomaatti Kaura Ateria-ainesta |
voita tai öljyä paistamiseen | |
400 g | jauhelihaa |
1 sipuli | sipuli |
½ tl | suolaa |
3/4 dl | vehnäjauhoja |
8 dl | vettä |
3 rkl | tomaattipyreetä |
mustapippuria | |
(suolaa) | |
juustoraastetta |

Valmistusohje
Mittaa vesi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää Kaura Ateria-aines ja anna kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoitellen n. 20 minuuttia tai kunnes kaura on sopivan kypsää. Lisää tarvittaessa vettä kiehumisen aikana.
Kuumenna rasva pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan. Kuori ja hienonna sipuli, lisää joukkoon ja kääntele. Mausta suolalla. Ripota vehnäjauhot jauhelihan joukkoon ja sekoita. Lisää vesi, tomaattipyree ja mustapippuria myllystä. Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa tomaatti-kauran ja raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki! Ripottele ruoan pintaan juustoraastetta.