Ainekset
noin 7 annosta: | |
3 dl | Myllärin Luomu Isoja Täysjyvähiutaleita |
1,5 dl | parapähkinöitä |
1 dl | kuorittuja hampunsiemeniä |
1 dl | saksanpähkinöitä |
2 dl | kookoshiutaleita |
1 dl | kuivattuja karpaloita tai rusinoita |
Taatelitahna | |
3 dl | kivettömiä taateleita |
2 dl | vettä |
½ tl | jauhettua vaniljaa |
1 tl | kanelia |
½ tl | jauhettua/raastettua muskottipähkinää |
1 tl | kuivattua inkivääriä |

Valmistusohje
Liota pähkinöitä vedessä noin 4 tuntia tai yön yli ja huuhtele ja valuta, jos mahdollista. Rouhi pähkinöitä hiukan pienemmiksi paloiksi ja sekoita ne kulhossa kaurahiutaleiden, siementen, kookoshiutaleiden ja karpaloiden kanssa. Sekoita blenderissä, sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa taatelit, vesi ja mausteet tasaiseksi tahnaksi. Lisää tilkka vettä, jos tahna on liian paksua. Tavoitteena on saada aikaan löysähkö, jogurtin kaltainen koostumus.
Kaada taateliseos kulhoon muiden raaka-aineiden päälle ja sekoita aineet huolellisesti käsin. Levitä massa kuivurin pellille ja kuivata noin 50-asteessa, kunnes saat granolamassaan rapean koostumuksen. Vaihtoehtoisesi voit levittää massan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kuivata sitä 120-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia, kunnes granolamassa on kuivaa ja rapeaa.
Säilö granola kannellisessa lasipurkissa. Ripottele granolaa smoothien päälle tai nauti sellaisenaan makeuttamattoman pähkinämaidon tai jogurtin kera.
Reseptin laati Karita Tykkä