Ainekset
3 dl | vettä |
1/4 pkt | tuorehiivaa |
0,5 rkl | siirappia |
1 tl | suolaa (tai maun mukaan) |
2 rkl | ruokaöljyä |
½ pss | Myllärin Gluteenitonta Kaurasämpyläjauhoa |

Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää siirappi, suola ja öljy. Lisää jauhoseos hyvin sekoittaen ja anna turvota 5 min. Vaivaa taikinaa vielä n. 5 minuuttia. Anna taikinan kohota peittelemättä n. 40 minuuttia. Nosta pata kansineen uuniin ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Nosta kohonnut taikina varovasti kuumaan pataan. Paista ensin 20 minuuttia kannen alla ja sen jälkeen toiset 20 minuuttia ilman kantta. Anna jäähtyä ennen leivän leikkaamista.