Ainekset
7 dl | kädenlämpöistä vettä |
1 pkt | tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa) |
1½ tl | suolaa |
3 rkl | siirappia |
9-10 dl | Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta |
50 g | voita tai margariinia |

Valmistusohje
Mittaa vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja siirappi. Sekoita jauhot taikinaan pienissä erissä. Alusta lopuksi käsin ja lisää samalla pehmeä rasva. Jos mahdollista, käytä yleiskonetta taikinan valmistamiseen.
Leivo taikinasta paksuhko tanko ja paloittele tangosta palasia pellille. Nostata sämpylöitä liinalla peitettyinä noin 30-40 min. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20-25 min. sämpylöiden koosta riippuen. Vinkki! Saat sämpylöihin rapean kuoren, kun laitat kiehuvaa vettä uuninkestävässä astiassa uunin pohjalle.