Ainekset
100 g | voita tai margariinia |
2 dl | tummaa siirappia |
2 rkl | piparkakkumaustetta |
1 | kananmuna |
6 dl | Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja |
1 tl | ruokasoodaa |
(kaulitsemiseen perunajauhoja) |

Valmistusohje
Gluteenittomat piparkakut ovat yhtä helppotekoisia valmistaa kuin tavallisetkin. Ja ne maistuvatkin aivan yhtä ihanilta! Gluteenittomista piparkakuista kannattaa kuitenkin tehdä aika pieniä, sillä ne murenevat helpommin kuin tavalliset piparit.
Mittaa voi tai margariini, tumma siirappi ja piparkakkumauste kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä hetki. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa joukkoon. Laita taikina jääkaappiin yön yli.
Kaulitse taikina perunajauhoja apuna käyttäen levyksi ja ota piparkakkumuotilla kuvioita. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.