Gluteenittomat piparkakut

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
  • Gluteenittomat
Ainekset
100 g voita tai margariinia
2 dl tummaa siirappia
2 rkl piparkakkumaustetta
1 kananmuna
6 dl Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja
1 tl ruokasoodaa
(kaulitsemiseen perunajauhoja)
Valmistusohje

Gluteenittomat piparkakut ovat yhtä helppotekoisia valmistaa kuin tavallisetkin. Ja ne maistuvatkin aivan yhtä ihanilta! Gluteenittomista piparkakuista kannattaa kuitenkin tehdä aika pieniä, sillä ne murenevat helpommin kuin tavalliset piparit.

 

Valmistusohje

Mittaa voi tai margariini, tumma siirappi ja piparkakkumauste kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä hetki. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa joukkoon. Laita taikina jääkaappiin yön yli.

 

Kaulitse taikina perunajauhoja apuna käyttäen levyksi ja ota piparkakkumuotilla kuvioita. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.