Gluteenittomat piparkakut

yli 60 min. | Keskitaso

  • Makea leivonta
  • Gluteenittomat
  • Joulu
Ainekset
100 g voita tai margariinia
2 dl tummaa siirappia
2 rkl piparkakkumaustetta
1 kananmuna
6 dl Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja
1 tl ruokasoodaa
(kaulitsemiseen perunajauhoja)
Valmistusohje

Gluteenittomat piparkakut ovat yhtä helppotekoisia valmistaa kuin tavallisetkin. Ja ne maistuvatkin aivan yhtä ihanilta! Gluteenittomista piparkakuista kannattaa kuitenkin tehdä aika pieniä, sillä ne murenevat helpommin kuin tavalliset piparit.

 

Valmistusohje

Mittaa voi tai margariini, tumma siirappi ja piparkakkumauste kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä hetki. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa joukkoon. Laita taikina jääkaappiin yön yli.

 

Kaulitse taikina perunajauhoja apuna käyttäen levyksi ja ota piparkakkumuotilla kuvioita. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuvan koko voi olla enintään 10 Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva painamalla uudelleen Valitse tiedosto -nappia ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.