Ainekset
1 pss | Myllärin Gluteenitonta Tummaa Palaleipäainesta |
4 dl | Myllärin Gluteenitonta Kauramysliä |
9 dl | Vettä |
1-2 tl | Suolaa |
25 g | Hiivaa |
0,5 dl | Siirappia |

Valmistusohje
Tummasta Palaleipäaineksesta maukkaan gluteenittoman leivän leipominen on helppoa: lisää vain vesi, hiiva ja suolaa. Perustaikinaa voi varioida lisäämällä mukaan hedelmäistä mysliä, juuresraastetta tai siemeniä ja pähkinöitä.
Mysli-kaurapalat valmistat näin
Sekoita Palaleipäaines, Kauramysli, hiiva, suola ja siirappi n. 40-asteiseen veteen. Sekoita taikina hyvin ja kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
Kaada taikina gluteenittomilla kaurajauhoilla jauhotetulle pöydälle. Jauhota taikina hyvin ja taputtele n. 2-3 cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä suorakaiteen muotoisia paloja ja siirrä ne pellille. Kohota vielä n. 20 minuuttia.
Pistele palat haarukalla. Ripottele halutessasi pintaan Kauramysliä. Paista 225-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.