Gluteenittomat Kaurasämpylät

yli 60 min. | Keskitaso

  • Gluteenittomat
  • Leivät
Ainekset

 

6 dl vettä
2 ps kuivahiivaa
6 dl Myllärin Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita
2 dl siemenseosta (esim. auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä)
1 rkl psylliumia
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
0,5 dl oliiviöljyä
3,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

Koristeluun: Myllärin Gluteenitonta Kauralesettä

 

Valmistusohje

Liuota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Laita joukkoon kaurahiutaleet sekä psyllium ja anna turvota 10 minuuttia.
Lisää suola, siirappi, siemenseos sekä öljy ja sekoita. Lisää jauhot taikinaan pikkuhiljaa sekoittaen. Käytä sekoittamiseen sähkövatkainta taikinakoukuilla.

 

Pyöritä taikinasta tanko ja leikkaa palasiksi. Kasta leikattu pinta kauraleseessä. Anna sämpylöiden kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa, esim. liedellä lämmitetyn uunin päällä. Paista kohonneita sämpylöitä 225-asteisessa uunissa n. 10 – 15 minuutin ajan.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 2Mt.
  • Jos haluat vaihtaa liittämäsi kuvan, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Jos haluat peruuttaa kuvan liittämisen, paina Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.