Ainekset
0,5 l | vettä tai maitoa |
1 rkl | psylliumia |
25 g | tuorehiivaa |
1,5 tl | suolaa |
2 – 3 rkl | hunajaa |
3 dl | raastettua kesäkurpitsaa |
1 dl | Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta |
6 – 7 dl | Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja |
¾ dl | sulatettua voita |
|
|
|
|

Valmistusohje
Lämmitä neste reilusti lämpimäksi ja lisää joukkoon psyllium. Anna turvota viisi minuuttia. Lisää murustettu hiiva, suola, hunaja, raastettu kesäkurpitsa ja lopuksi kaurarouhe ja kaurajauho, sekä sulatettu voi.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa se kahteen osaan. Leivo niistä pyöreät tangot ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
Litistä hieman, suihkauta pinnalle vettä ja ripottele päälle kaurarouhetta. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes leipä näyttää kypsältä.