Ainekset
1 1/2 dl | vettä |
1/2 tl | suolaa |
2 tl | kuivahiivaa |
3 dl | Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa |
2 rkl | rypsiöljyä |
|
|
Täyte: | |
1 | punasipuli |
1/2 dl | tomaattipyreetä tai tomaattiketsuppia |
50 g | mustia oliiviviipaleita |
8 – 10 | pientä salamimakkaraviipaletta |
100 g | mozzarellajuustoraastetta |

Valmistusohje
Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää loput jauhot ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.
Taputtele taikina leivinpaperin päälle pyöreäksi pizzapohjaksi. Anna pohjan kohota noin 20 minuuttia. Laita sillä aikaa uuni lämpenemään 250-asteiseksi. Kun pohja on kohonnut, levitä päälle tomaattipyree tai -ketsuppi, sipulirenkaat, salamiviipaleet ja juustoraaste. Paista pizzaa uunin keskitasolla noin 10 – 12 minuuttia. Koristele halutetessasi tuoreilla yrteillä ja tarjoa heti!