Ainekset
Esitaikina: | |
5,5 dl | vettä (lämmintä) |
2,5 dl | omenakuutioita |
2 dl | Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta |
3 dl | Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa |
Lisäksi: | |
25 g | tuorehiivaa |
4 dl | Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa |
3 dl | perunajauhoa |
3 tl | psylliumia |
1,5 tl | suolaa |
1 rkl | siirappia |
2 rkl | pellavansiemeniä |
1/2 dl | öljyä |

Valmistusohje
Mehevä omenainen kaurasämpylä tuo maukasta vaihtelua gluteenittomaan leivontaan.
Valmistusohje
Kuutioi omenat ja sekoita esitaikinan ainekset, anna esitaikinan tekeytyä peitettynä 12 – 16 tuntia.
Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja sekoita esitaikinaan. Lisää loput ainekset ja vaivaa taikinaksi. Anna kohota peitettynä noin 1 h ja leivo sämpylöiksi tai palaleiviksi. Pinnan koristeluun sopivat hyvin erilaiset siemenet tai Myllärin gluteeniton kauralese. Paista 230 C noin 15 min palaleipiä ja sämpylöitä noin 18 min.