Myllärin omenainen kaurasämpylä (g)

yli 60 min. | Keskitaso

  • Gluteenittomat
  • Leivät
Ainekset
Esitaikina:
5,5 dl vettä (lämmintä)
2,5 dl omenakuutioita
2 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta
3 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
Lisäksi:
25 g tuorehiivaa
4 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
3 dl perunajauhoa
3 tl psylliumia
1,5 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl pellavansiemeniä
1/2 dl öljyä
Valmistusohje

Mehevä omenainen kaurasämpylä tuo maukasta vaihtelua gluteenittomaan leivontaan.

 

Valmistusohje

Kuutioi omenat ja sekoita esitaikinan ainekset, anna esitaikinan tekeytyä peitettynä 12 – 16 tuntia.

Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja sekoita esitaikinaan. Lisää loput ainekset ja vaivaa taikinaksi. Anna kohota peitettynä noin 1 h ja leivo sämpylöiksi tai palaleiviksi. Pinnan koristeluun sopivat hyvin erilaiset siemenet tai Myllärin gluteeniton kauralese. Paista 230 C noin 15 min palaleipiä ja sämpylöitä noin 18 min.

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

This field is for validation purposes and should be left unchanged.