Ainekset
150 g | voita |
1,5 dl | sokeria |
1 | kananmuna |
2 dl | Myllärin Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta |
0,5 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
Täyte: | |
4 – 5 dl | marjoja |
1 prk | kermaviiliä |
1 prk | vaniljanmakuista rahkaa |
1 | kananmuna |

Valmistusohje
Helppo ja herkullinen marjapiirakka maistuu ihan kaikille, joten sen voi nostaa kahvipöydän kruunuksi kun mukana on gluteenitonta kaipaavia vieraita.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja vatkaa kunnolla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan ja ripottele reilusti marjoja (esim. mustikoita ja vadelmia) taikinan päälle.
Yhdistä täytteen ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan marjojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40-50 min, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.