Ainekset
1 pellillinen | |
|
|
4 | kananmunaa |
3 dl | fariinisokeria |
3 dl | Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja |
1 dl | Myllärin Gluteenitonta Kauralesettä |
2 tl | leivinjauhetta |
½ tl | kardemummaa |
1 dl | auringonkukkaöljyä |
1 dl | kermaa tai omenamehua |
|
|
Pinnalle: | |
6 | isoa omenaa |
2 tl | kanelia |
1 dl | Myllärin Gluteenitonta Kauralesettä |
sokeria | |
|
|
Tarjolle: | |
2 rkl | tomusokeria |
½ tl | kanelia |
vaniljajäätelöä | |

Valmistusohje
Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan sekoittaen. Kääntele taikinaan lopuksi öljy ja kerma tai omenamehu. Laita uunipellille leivinpaperi ja levitä taikina.
Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele ne taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia, sokeria ja kauralesettä. Paista 225 -asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa mehevä omenapiiras vaniljajäätelön kanssa. Siivilöi pinnalle tomusokeri-kaneliseosta.