Ainekset
1 dl | perunahiutaleita |
1/2 dl | perunajauhoja |
1,5 dl | Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa |
1 dl | Myllärin Gluteenitonta Kauralesettä |
60 g | voita |
25 g | oliiviöljyä |
1 dl | vettä |
|
|
Täyte: | |
300 g | ylikypsää palvikinkkua |
70 g | kirsikkatomaatteja |
1 prk | kermaviiliä |
1 | kananmuna |
150 g | emmentaljuustoraastetta |
mustapippuria | |

Valmistusohje
Voitele piirakkavuoka ja lämmitä uuni 225-asteiseksi. Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään ja nypi seos käsin pehmeän voin ja rypsiöljyn sekaan. Lisää sekaan vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina vuokaan, öljytyin käsin tämä onnistuu helposti. Pistele piirakkapohjaan reikiä haarukalla ja esipaista noin 10 minuuttia.
Leikkaa kinkku suikaleiksi ja ripottele suikaleet esipaistetulle piirakkapohjalle. Pilko tomaatit ja sekoita kananmuna ja kermaviili keskenään erillisessä kulhossa ja mausta seos ripauksella mustapippuria. Ripottele pohjan päälle pilkotut tomaatit, kermaviili-kananmunaseos ja juustoraaste. Paista piirakkaa noin 25 minuutin ajan, kunnes juusto on paistunut pinnalta kullankeltaiseksi.