Ainekset
4 annosta | |
|
|
2 ½ dl | vettä |
1 rkl | psylliumia |
25 g | tuoretta hiivaa |
1 tl | suolaa |
½ dl | sulatettua voita |
6 dl | Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja |
1 dl | Myllärin Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita |
2 tl | leivinjauhetta |
|
|
Pinnalle: | |
2 rkl | vettä |
2 rkl | siirappia |
Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta | |
|
|
Täyte: | |
400 g | naudan jauhelihaa |
½ tl | suolaa |
1 | pihvitomaatti |
1 | punasipuli |
4 rkl | majoneesia |
4 rkl | ketsuppia |
salaattia | |
mustapippuria | |
|
|

Valmistusohje
Lämmitä vesi reilusti lämpimäksi ja lisää psyllium. Anna turvota noin viisi minuuttia. Murusta joukkoon hiiva. Lisää suola, öljy tai sulatettu voi, gluteeniton kaurajauho, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Vaivaa taikina tasaiseksi ja leivo siitä neljä isoa sämpylää. Litistä sämpylöitä hieman ja kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin puoli tuntia. Voitele vesi-siirappinesteellä ja ripottele päälle kaurarouhetta. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.
Valmista jauhelihapihvit. Vaivaa jauhelihan joukkoon suola ja mustapippuri. Jaa neljään osaan ja paista kuumalla pannulla pihvit molemmin puolin. Täytä hampurilaiset pihveillä, salaatilla, pihvitomaatilla, punasipulilla, majoneesilla ja ketsupilla.
Vinkki! Hampurilaissämpylät voi valmistaa myös Myllärin Gluteenittomasta Tummasta Palaleipäaineksesta. Valmista taikina pussin ohjeen mukaan, leivo hieman paksumpia sämpylöitä ja ripottele pinnalle kaurarouhetta tai seesaminsiemeniä. Paksujen sämpylöiden paistoaika on hieman pidempi kuin pussissa mainittu, kokeile kypsyyttä paistamisen aikana.