Gluteeniton kaurahampurilainen

30 min. | Keskitaso

  • Gluteenittomat
  • Ruoanlaitto
  • Leivät
Ainekset

 

4 annosta

2 ½ dl vettä
1 rkl psylliumia
25 g tuoretta hiivaa
1 tl suolaa
½ dl sulatettua voita
6 dl Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja
1 dl Myllärin Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta

Pinnalle: 
2 rkl vettä
2 rkl siirappia
Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta

Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
½ tl suolaa
1 pihvitomaatti
1 punasipuli
4 rkl majoneesia
4 rkl ketsuppia
salaattia
mustapippuria

 

Valmistusohje

Lämmitä vesi reilusti lämpimäksi ja lisää psyllium. Anna turvota noin viisi minuuttia. Murusta joukkoon hiiva. Lisää suola, öljy tai sulatettu voi, gluteeniton kaurajauho, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Vaivaa taikina tasaiseksi ja leivo siitä neljä isoa sämpylää. Litistä sämpylöitä hieman ja kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin puoli tuntia. Voitele vesi-siirappinesteellä ja ripottele päälle kaurarouhetta. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.

 

Valmista jauhelihapihvit. Vaivaa jauhelihan joukkoon suola ja mustapippuri. Jaa neljään osaan ja paista kuumalla pannulla pihvit molemmin puolin. Täytä hampurilaiset pihveillä, salaatilla, pihvitomaatilla, punasipulilla, majoneesilla ja ketsupilla.

 

Vinkki! Hampurilaissämpylät voi valmistaa myös Myllärin Gluteenittomasta Kotileipurin Kaurapala-aineksesta. Valmista taikina pussin ohjeen mukaan, leivo hieman paksumpia sämpylöitä ja ripottele pinnalle kaurarouhetta tai seesaminsiemeniä. Paksujen sämpylöiden paistoaika on hieman pidempi kuin pussissa mainittu, kokeile kypsyyttä paistamisen aikana.

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.
Huom! Kesän aikana palautteiden käsittelyssä voi olla viivettä. Käsittelemme mahdolliset tuotevirheisiin liittyvät palautteet mahdollisimman pian, muihin viesteihin vastaamme parin viikon kuluessa.

* Pakolliset kentät

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksesi siihen, että Myllärin voi lähettää sinulle markkinointiin ja viestintään liittyviä uutiskirjeitä.