Ainekset
8 annosta | |
|
|
100 g | voita |
2 dl | Myllärin Gluteenittomia Kaurajauhoja |
1 dl | Myllärin Gluteenitonta Kauralesettä |
½ tl | suolaa |
|
|
Täyte: | |
150 g | graavilohta tai kylmäsavustettua lohta |
1 | hienonnettu pieni punasipuli |
2 ½ dl | ruokakermaa |
2 | kananmunaa |
100 g | juustoraastetta |
½ | punainen paprika |
8 – 10 | kirsikkatomaattia |
mustapippuria myllystä | |
|
|

Valmistusohje
Tämän maukas lohipiiras maistuu raikkaan salaatin kanssa. Piiraan voi valmistaa graavatusta tai kylmäsavustetusta kalasta.
Tee näin:
Vatkaa hieman pehmeä voi ja gluteeniton kaurajauho, kauraleseet ja suola keskenään. Painele taikina voideltuun, pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Voit käyttää myös pitkulaista piirasvuokaa. Esipaista pohjaa 225 -asteessa noin kymmenen minuuttia.
Laita graavilohi piiraspohjan päälle. Hienonna punasipuli ja ripottele ne kalan päälle. Sekoita ruokakerma, munat, juustoraaste ja mustapippuri keskenään. Kaada neste vuokaan. Paloittele paprika ja puolita kirsikkatomaatit. Laita ne piiraan päälle ja kypsennä 200 -asteessa noin 30 minuuttia.