Ainekset
7 dl | vettä |
1 rkl | sokeria |
50 g | hiivaa |
0,5 dl | oliiviöljyä |
1,5 tl | suolaa |
8 dl | Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta |
4 kpl | tuoreita rosmariininoksia riivittynä |
1 prk | oliivirenkaita valutettuna |
10 -15 kpl | kirsikkatomaatteja |

Valmistusohje
Liuota sokeri ja hiiva kädenlämpöiseen veteen (+42-asteiseen, jos käytät kuivahiivaa). Lisää muut ainekset ja n. puolet jauhoseoksesta ja sekoita hyvin. Alusta loput jauhot taikinaan käsin, kunnes taikina on kimmoisaa. Jos käytät yleiskonetta, sekoita taikinaa n. 6 minuuttia.
Painele taikina uunipellille, jonka leivinpaperi on voideltu oliiviöljyllä. Halkaise kirsikkatomaatit ja painele ne taikinalevyyn. Voitele focaccian pinta oliiviöljyllä ja ripottele päälle sormisuolaa. Anna leivän kohota n. 30 min.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-35 min. Voitele leipä vielä oliiviöljyllä heti paiston jälkeen.