Ainekset
n. 4 annosta
Kaurapallot: | |
200 g | ylijäänyttä kaura-kurpitsarisottoa |
10 g ( n. 1 rkl) | Myllärin Luomu Leivontakarkeaa Vehnäjauhoa tai Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa |
300 g ( n. 150 g) | pankojauhoa |
3 kpl | kananmunaa |
100 g ( 1 dl) | kuohukermaa |
Aioli: | |
1 kpl | kananmunaa |
1 kpl | kananmunan keltuainen |
1 rkl | valkoviinietikkaa |
1 tl | Dijon sinappia |
1 rkl | valkosipulimurskaa |
3 dl | rypsiöljyä |
Lisäksi hienonnettua korianteria, chiliviipaleita ja limelohkoja |

Valmistusohje
(Hävikkiresepti Kaura-kurpitsarisotosta)
Aloita aiolin valmistuksella:
- Laita kaikki ainekset paitsi öljy tehosekoittimeen. Sekoita blenderillä hetki, jotta ainekset sekoittuvat hyvin.
- Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa emulgoitua.
- Mausta suolalla ja siirrä tarjoiluastiaan.
Jatka valmistamalla kaurapallot:
- Sekoita kylmän risoton joukkoon jauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Tee ylijääneestä risotosta noin 40 grammaisia kekoja ja pyöritä ne palloiksi.
- Kasta pallot kananmuna-kermaseoksessa, jonka jälkeen pyöritä hyvin pankojauhoissa. Voit tässä vaiheessa vielä muotoilla massaa.
- Friteeraa pallot 180 asteisessa öljyssä noin 1,5 minuuttia.
- Siirrä tarjoiluastiaan ja koristele limelohkoilla, hienonnetulla korianterilla ja chilillä.
Vinkki: Mikäli jääkaapistasi ei löydy ylijäänyttä risottoa, voit valmistaa herkulliset kaurapallot myös ylijääneestä keitetystä kaurasta lisäämällä kypsennetyn kauran sekaan kuohukermaa ja parmesanjuustoa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Korvaamalla vehnäjauhot kaurajauhoilla ja pankojauhot hienonnetuilla maissihiutaleilla saat gluteenittoman annoksen!