Focaccia

30 min. | Keskitaso

  • Suolaiset leivonnaiset
  • Leivät
Ainekset
12 ½ dl Myllärin Luomu  Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
5 dl Myllärin Luomu  4-viljan hiutaleita
2 pss kuivahiivaa
1 dl oliiviöljyä
5 tl suolaa
6–8 dl vettä

Leivän pintaan:

½ dl oliiviöljyä
karkeaa suolaa
2 rkl timjamin lehtiä
2 rkl rosmariinin lehtiä
2 rkl Myllärin Luomu  4-viljan hiutaleita
halutessasi oliiveja
Valmistusohje

Laita kaikki ainekset ja 4 dl vettä yleiskoneen taikinakulhoon ja ala vaivaamaan taikinaa. Vaivaa tasaiseksi ja lisää vettä vähitellen kunnes muodostuu sitkoa ja taikina pysyy kauniina ja tasaisena. Lopputulos tulisi olla tasainen, mutta niin löysä taikina, että se tarttuu reilusti kulhon reunoihin ja sitä ei voi käsin muotoilla.

Voitele uunivuoka vuokaspraylla ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Lisää yrtit joka puolelle, pirskota öljy ja painele öljyn avulla taikina tasaiseksi. Laita kelmu päälle ja kohota lämpimässä mutta ei kuumassa 1,5 h.

Paista ensin 250 asteessa 5 min ja sitten 200 asteessa 22 minuuttia avaten välillä uunia, että kosteus pääsee pois. Kumoa heti vuoasta paistamisen jälkeen, jotta pohja ei vety.

Anna jäähtyä.

 

Reseptin laati: Tomi Björck

Anna palautetta

Kuulemme mielellämme kokemuksia tai mielipiteitä tuotteistamme.

* Pakolliset kentät

  • Kuva saa olla enintään 10Mt.
  • Vaihda liittämäsi kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja valitse toinen kuva.
  • Peruuta kuva, painamalla Valitse tiedosto -nappia uudelleen ja peruuta liittäminen ("Kumoa"-nappi/mobiililaitteen takaisinmenotoiminto).

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.