Ainekset
4 dl | vettä | |
1 pss | kuivahiivaa | |
0,5 dl | oliiviöljyä | |
2 tl | suolaa | |
2,5 dl | Myllärin Luomu Kaurahiutaleita | |
6-7 dl | Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja | |
Leivän pintaan | ||
0,5 dl | oliiviöljyä | |
karkeaa suolaa | ||
tuoretta timjamia tai rosmariinia | ||
oliiveja |

Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja kaurahiutaleet. Sekoita jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Alusta loput jauhot taikinaan käsin ja lisää samalla oliiviöljy. Jatka alustamista kunnes taikina on tasainen.
Painele taikina öljytyin käsin rasvattuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Painele halutessasi pintaan oliiveja ja tuoreita yrttejä. Pirskota pinnalle oliiviöljyä ja suolaa. Laita kelmu päälle ja kohota lämpimässä n. 1½ tuntia.
Paista ensin 250 asteessa 5 min ja sitten 200 asteessa 22 minuuttia avaten välillä uunia, että kosteus pääsee pois. Kumoa vuoasta heti paistamisen jälkeen, jotta pohja ei vety. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.