Kaurainen focaccia

yli 60 min. | Keskitaso

  • Leivät ja sämpylät
  • Suolaiset leivonnaiset
Ainekset

4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl suolaa
2,5 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
 6-7 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
Leivän pintaan
0,5 dl oliiviöljyä
karkeaa suolaa
tuoretta timjamia tai rosmariinia
oliiveja

 

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja kaurahiutaleet. Sekoita jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Alusta loput jauhot taikinaan käsin ja lisää samalla oliiviöljy. Jatka alustamista kunnes taikina on tasainen.

Painele taikina öljytyin käsin rasvattuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Painele halutessasi pintaan oliiveja ja tuoreita yrttejä. Pirskota pinnalle oliiviöljyä ja suolaa. Laita kelmu päälle ja kohota lämpimässä n. 1½ tuntia.

Paista ensin 250 asteessa 5 min ja sitten 200 asteessa 22 minuuttia avaten välillä uunia, että kosteus pääsee pois. Kumoa vuoasta heti paistamisen jälkeen, jotta pohja ei vety. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

 

Myllärin uutiskirje

Liitämme mielellämme sähköpostiosoitteesi postituslistallemme. Myllärin uutiskirje ilmestyy n. 4-6 kertaa vuodessa. Valitse alta haluatko yleisen uutiskirjeen vai gluteenittomiin tuotteisiin keskittyvän uutiskirjeen. Muistathan ruksata myös suostumuksen.



Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voita kuukauden aamupalat!

Osallistut kilpailuun tällä lomakkeella.

Katso kilpailun säännöt

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.